Gydans Grönsaker

Patrik Severinsson tycker om att få se de små plantorna växa och bli en produkt som kunderna uppskattar, ända sen barnsben har han hjälpt sin far med odlingen.
Patrik har förmånen att bo, med sin familj, nära havet med goda odlingsjordar. Havet är en värmekälla som håller frostnätterna  borta och jordarnas grusinslag gör att sallaterna utvecklar ett bra pigment.

 

Kontaktuppgifter

Adress:
Patrik Severinsson
Gydans Grönsaker
Gydans Tvååker 10
430 10 Tvååker


E-post:
patrik.sev@gmail.com

Produkter


Vi odlar: Lollo Rosso, Ekbladsallat, Krispsallat, Frissésallat, Lollo Biondo, Sweet Crips röd, Sweet Crisp grön, Romansallat, dill, krondill, kruspersilja och bladpersilja.

Sweet Crisp i påse.

Hallon 125 g

Hallon 125 g

Odlingsåret

Plantor på avhärdning innan plantering - April

Patrik planterar romansallat – April till Augusti

Planteringen görs med en självgående traktor.

Bladpersilja som skördas för fullt. Juni - oktober

Maj - Dill på tillväxt. Skörd Juni - September


Krondill klar för skörd, juli - september

Romansallat strax klar för skörd. Juni - oktober

Bevattning av sallat med en dysramp. April - september

Juni – oktober. Skördeklar kruspersilja

Patrik på mässa och pratar om sina sallader.