Nordamark

Nordamark producerar mikrogrönt, nyttiga småplantor laddade med mineraler och vitaminer! Företaget drivs av Michael Skaret. Mikrogrönt används ofta av restauranger för deras smak och deras förmåga att lyfta smaken på en rätt, men kommer framöver finnas tillgängligt även för vanliga konsumenter.

”Vi driver en vertikal inomhusodling, vilket innebär att vi odlar på flera nivåer med hjälp av LED ljus från Philips i holland. Produktionen sker 50 veckor om året, utan någon anvädning av bekämpningsmedel eller annat. Vi har ett stort fokus på hållbarhet där energin är förnybar, fröerna är obehandlade, minskad vattenanvändning och där våra restprodukter går till antingen biogasanläggning eller till åkerförbättringar. Vi vill öka tillgängligheten av hälsosam mat.”

Mikrogrönt är som namnet antyder, små miniatyrplantor av sallad, kryddväxter eller andra grönsaker. Skillnaden mellan mikrogrönt och groddar är att du inte äter rötterna, detta gör att du undviker många av de problem som kan komma med just groddar om man inte är noga. Andra fördelarna med mikrogrönt är att det går snabbt att odla, mellan 7 till 20 dagar beroende på vilken sort och klimat odlar på. De har även en hög koncentration av vitaminer och antioxidanter vilket gör mikrogrönt till något man kan kalla ”superfoods”.

 

KontaktuppgifterE-post:
info@nordamark.se


Nordamark - hemsida

Produkter


Vi odlar: Mikrogrönt

Nordamark Mikrogrönt

Rädisa, rödkålsmix, senapsmix, broccoli... ger en härlig smak som framhäver resten av maten!

Välj på olika storlekar

Butiksmaterial

Nordamark broschyr
Ladda ned A4-format